Start ReduRide op industrieterrein VVNA

Op 5 februari gaat op het industrieterrein VVNA het project ReduRide van start. Met dit initiatief wil bedrijvenvereniging VVNA het aantal vervoersbewegingen per bestelbus op het industrieterrein met 20% terugdringen. Bij ReduRide zijn inmiddels al circa vijftig bedrijven en organisaties betrokken. Henneken Removals maakt als eerste gebruik van ReduRide.


Voorzitter Diederik van den Doek van de bedrijvenvereniging: “We zijn erg blij met het aantal deelnemende bedrijven. We verwachten dat eind dit jaar tegen de honderd bedrijven en organisaties op VVNA gebruik maken van de dienstverlening.” Op het industrieterrein zijn in totaal zo’n 300 bedrijven gevestigd.

Ingrijpende reductie vervoersbewegingen

Jaarlijks vinden op industrieterrein VVNA zo’n twee miljoen vervoersbewegingen plaats. Via ReduRide worden de veelal kleine leveranties voortaan aangeleverd op een select aantal locaties op het industrieterrein. Daar worden ze gebundeld, om vervolgens via een ‘logische’ route te worden uitgeleverd. Zo kan het aantal ritjes drastisch worden beperkt. ReduRide wil niet alleen het aantal vervoersbewegingen verminderen, maar ook zorgen dat het vervoer van en naar de bedrijven via schone en zuinige vervoerstechnieken wordt verzorgd. Bovendien wordt de bereikbaarheid van het industrieterrein VVNA substantieel verhoogd.

Klimaatdoelstellingen

Het initiatief van de ondernemersvereniging VVNA kon mede van de grond komen dankzij een startsubsidie van de gemeente en de Stadsregio. Ook enkele omliggende gemeenten deden mee, alsmede de provincie. Het initiatief past perfect in het milieuprogramma van de stad. Bovendien sluit het naadloos aan bij de ambities van het programma voor schone lucht en een beter klimaat van de Stadsregio. Het is een volgende grote stap op het pad naar transportefficiënte vervoerssystemen (minder vervoer, betere bereikbaarheid) die de economie laat bloeien met inachtneming van het milieu. Het is de bedoeling dat het project zonder overheidssubsidies gaat draaien.